ROMPIN – Walaupun Parlimen Rompin sering dimenangi oleh Umno dalam pilihan raya dan menjadi kubu kuat Umno sebelum ini, namun ia masih terbiar dan ketinggalan dai segi pembangunan.

Calon PAS dalam pilihan raya kecil (PRK) Rompin Ustaz Nazri Ahmad berkata masih ramai rakyat yan tidak mempunyai rumah, bahkan ada warga Rompin yang masih tidak menikmati bekalan air bersih.

“petang tadi saya ada program bersama penduduk Kampung Kurnia (DUN Tioman) sebahagian daripada penduduk ini mereka mengadu, ada yang tidak ada rumah,

“ada 25 buah rumah yang sejak 25 tahun yang lalu tidak ada bekalan air…..rupanya banyak lai di tempat kita ni yan tidak ada bekalan air,”katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ceramah di Bandar Baryu Rompin dekat sini pada malam Isnin, 27 April.

Penduduk Rompin yang ditinggalkan arus pembangunan itu, kata beliau, terpaksa menggali perigi sendiri atau mendapat bekalan air dari parit untuk keperluan harian, mandi, mencuci pakaian serta memasak.

Katanya, penduduk terbabit mengadu, walaupun sudah ramai pemimpin Umno yang datang berjanji, namun sehingga kini penduduk Kampung terbabit masih tidak dapat bekalan air yang diperlukan.

Ustaz Nazri berkata, pemimpin Umno dan Barisan Nasional sebelum ini merasa selesa dan beranggapan sekiranya tidak berikan bantuan kepada rakyat, mereka masih boleh menang dalam pilihan raya.

Oleh itu, kata beliau, sudah tiba masnya, rakyat menunjukkan kuasa dan mengajar pemimpin Umno-BN.

“maka sudah tiba masanya rakyat menunjukkan kuasa mereka, pilihlah pemimpin yang benar-benar bertanggungjawab yang dapat menjaga kebajikan mereka,”ujarnya.

Selaku calon PAS yang bertanding pada PRK Rompin,beliau merayu kepada seluruh pengundi agar membuat pilihan yang terbaik dan memilih PAS pada hari mengundi 5 Mei akan datang.

Beliau yakin para pengundi Rompin yang bijak akan membuat perubahan dan melakar sejarah baru dalam negara ini, mengalahkan Umno dan Barisan Nasional pada PRK kali ini.- BuletonOnline